Aprenentatge i Servei Comunitari

Projectes

i aliances

aprenentatge i serveiEl projecte d’aprenentatge i servei comunitari a la nostra escola consisteix en una col·laboració amb la Creu Roja El Masnou – Teià – Alella i amb la Fundació Sant Francesc d’Assís – Llar d’avis Montseny del Masnou amb els alumnes de 4t d’ESO.

Els nois i noies han d’aprendre de manera pràctica que hi ha moltes maneres d’ajudar els altres, que es pot fer sense cap intercanvi material, i que a canvi del seu servei reben un seguit de valors que són fonamentals per al seu desenvolupament integral com a persones.

A la Creu Roja col·laboren i ajuden en el desenvolupament del projecte del centre de distribució d’aliments “La Sitja” que coordina l’Ajuntament del Masnou. L’experiència està concebuda com un compartir per aprendre (sharing to learn).

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/XrGLs57htqQz_sanIs3H8XCwVmKD9O3rEbIMtg1RinkdNPC3b1Ey4Te6oqt4OC_QF4hU1U8ZcpTMUKz6BdCU2EeAUsphIPrnlLsV71m1jfGS0We--OqPuPFq-ncFHHcG

Aquest projecte contribueix a l’assoliment de les competències bàsiques potenciant  la capacitat per comprendre la realitat social en què es viu, afrontar la convivència i els conflictes emprant el judici ètic basat en els valors i pràctiques democràtiques, i exercir la ciutadania, actuant amb criteri propi, contribuint a la construcció de la pau i la democràcia, i mantenint una actitud constructiva, solidària i responsable davant el compliment dels drets i obligacions cívics.

Imatge del Gran Recapte de l’any passat. Foto: Creu Roja El Masnou

Objectius del projecte

 • Garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.
 • Desenvolupar la competència social i ciutadana, afavorint una actitud crítica i compromesa davant la societat, per tal d’esdevenir membres actius en  una societat catalana democràtica i participativa.
 • Col·laborar amb el funcionament de la comunitat amb activitats que ajudin a la seva formació com a persones.
 • Créixer en valors personals i ajudar els altres sense que això suposi cap intercanvi material.
 • Entendre que a canvi del servei que ells presten reben un seguit de valors fonamentals per al seu desenvolupament com a persona.
 • Potenciar els valors de responsabilitat, respecte, tolerància, autoestima, solidaritat i treball en equip.
 • Portar a la pràctica alguns dels seus coneixements amb la tasca de voluntariat que realitzen,bé al Cda La Sitja, com a la residència de gent gran Llar d’avis Montseny.

Indicadors d’avaluacióaprenentatge i servei 2

 • Assistència regular: cosa que vol dir que troben interessant l’activitat i en veuen el sentit i què hi aporten ells.
 • Realització de les tasques assignades.
 • Diari del servei (Document de word, fotos o vídeos per a la presentació).
 • Presentació final a la resta del grup classe en què no tothom hi ha participat, ja que és voluntari.

 

 Projectes telemàtics en temps de PANDÈMIA COVID-19

Enguany hem adaptat el nostre conveni de servei comunitari amb la Creu Roja del Masnou, Aleia i Teià amb un projecte de comunicació des de la distància. Els alumnes, per grups de treball han de donar a conèixer el Servei que realitza “La Sitja” centre de distribució d’aliments i donarho a conèixer a través de les xarxes socials.

Aquí podeu veure una mostra dels treballs que han fet els alumnes:

enllaç al portfoli de Servei comunitari 4t d’ESO: Grup cooperatiu 4.

Vídeo de promoció de la tasca duta a terme al Cda La Sitja: accés al vídeo.